02nov

3D geprinte awards voor internationale EFFoST conferentie

Tijdens de 30ste EFFoST International Conference in Wenen werden 3D geprinte awards uitgereikt. Dat jaar is bewust gekozen voor een meer innovatieve uitvoering; de award in 3D print. Het voordeel? De vormvrijheid en snelheid van het eindproduct, maar tegelijkertijd de mogelijkheid om met één ontwerp meerdere modellen te laten maken.

Deze internationale bijeenkomst wordt bezocht door 375 internationale wetenschappers en onderzoekers in de levensmiddelentechnologie. Thema van deze bijeenkomst was ‘Targeted Technologies for Sustainable Food Systems’. Eén van de jaarlijkse highlights tijdens dit congres is de uitreiking van de EFFoST awards.

Dat jaar is gekozen voor een meer innovatieve uitvoering van de award in 3D print. Elke van Raamsdonk, vormgeefster bij EFFoST: “Omdat er met de prijs vooruitstrevende ideeën (op het gebied van levensmiddelenwetenschap en technologie) worden aangemoedigd, ben ik op zoek gegaan naar innovatieve awards. En kwam uit op 3D printen”. (meer…)

14apr

Digibell in de film Moon

2009 Film Moon fragment Digibell

Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking. Met Sam Rockwell, Dominique McElligott en de stem van Kevin Spacey

14feb

Naaien enzo, Handwerken voor snelle Henkies

Basket weaving of a picknick basket was published in a booklet for DIY items.

“Tijdens mijn studie heb ik een workshop manden vlechten gevolgd. Naar aanleiding daarvan heb ik de techniek gebruikt en er een heel andere invulling aan gegeven. Ik heb met tricot gevlochten, met karton, met ijzerdraad en met vodden. Maar het vlechten met tuinslang en waslijndraad, zoals ik heb gedaan met deze mand, had het leukste effect. Het mooiste is om met contrasterende materialen te vlechten, dan krijg je een apart resultaat. De picknickmand wordt dan van een truttig ding ineens stoer.
Het is niet heel erg ingewikkeld om te vlechten. Je moet vooral weten hoe je de basis moet opzetten. Als je die eenmaal hebt kun je de rest van het geraamte gewoon invullen en ben je zo klaar. Het opzetten van het geraamte kost wel veel tijd. En waslijn is stroef, ik heb me een keer flink gesneden met het snijden van de tuinslang. Als je zit te vlechten voel je je eigenlijk een beetje een bordurende oma. Terwijl het wel fijn is om te doen, het is eigenlijk een constante herhaling van bewegingen, net als breien. Als de mand af is, is het zelfs jammer. Het geeft meer voldoening zelf iets in elkaar te zetten, dan gewoon een mand te kopen bij de Xenos.”

2006 Uitgeverij Snor. Naaien enzo, Handwerken voor snelle Henkies. ISBN 978-90-810917-1-8

02dec

Cargill and EFFoST award outstanding students in food science

On November 16, during the 31st EFFoST International Conference, 6 MSc and PhD students from all over Europe were awarded for their outstanding research.

Every year, Cargill and the European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) organize the ‘Student of the Year Award’ to support and encourage the next generation of food scientists.

Didier Bonnet, director of global food research at Cargill presented the awards to the students and was impressed by the quality of the research: “It was quite challenging to select the winners taking into account the outstanding scientific quality of the applications and their huge diversity. Our jury decided after assessing both the novelty of the approach and their potential to contribute to a future food innovation”.

 

(meer…)

02dec

Science to Society Award 2016

After its presentation to the International Union of Food Science and Technology in 2015, this year’s award was given to dr. Jürgen Lucas from the European Commission, Brussels.

(meer…)

19nov

Alpina collectie op Kruitbosch Event

Op het Kruitbosch event in Utrecht werd de nieuwe Alpina collectie voor 2017 getoond.

27jan

Publicaties Digibell

Mijn Digibell is door Presenttime in productie genomen en wordt wereldwijd verkocht.

Diverse publicaties van Presenttime. Maar ook online vele recensies!

“Very stylish digital alarm clock with retro futuristic design, the clock is frequently a prop in science fiction movies, here’s a still from the film Moon (2009). The alarm clock has clear easy-to-read LED display, snooze function and battery backup if a power failure occurs. Supplied with transformer.

Materials: plastic, glass, metall.
Sizes: 100 x 170 x 90 mm
Producer: Karlsson
Design: Elke van Raamsdonk”

25okt

Binnenin in Catalogus Graduation 2005

Eindexamencatalogus The Design Academy 2005

Tot een jaar of vijf zijn kinderen vooral geïnteresseerd in de buitenkant van hun lichaam. Daarna worden ze ook nieuwsgierig naar wat zich allemaal binnenin hun lichaam afspeelt. Ouders vinden het vaak lastig om hun kinderen uit te leggen hoe het lichaam precies werkt. Ik heb daarom kinderondergoed ontworpen dat werkt als een tweede huid. Van buiten zie je alleen contouren van botten. Het hartje, het meest speciale orgaan is op het ondergoed geborduurd en zowel van buiten als van binnen zichtbaar. Aan de binnenkant zijn heldere tekeningen van de organen gezeefdrukt. Kinderen kunnen nu bij zichzelf ontdekken waar welke organen zitten. Via een bijsluiter met uitleg worden de ouders een handje geholpen.