14feb

Naaien enzo, Handwerken voor snelle Henkies

Basket weaving of a picknick basket was published in a booklet for DIY items.

“Tijdens mijn studie heb ik een workshop manden vlechten gevolgd. Naar aanleiding daarvan heb ik de techniek gebruikt en er een heel andere invulling aan gegeven. Ik heb met tricot gevlochten, met karton, met ijzerdraad en met vodden. Maar het vlechten met tuinslang en waslijndraad, zoals ik heb gedaan met deze mand, had het leukste effect. Het mooiste is om met contrasterende materialen te vlechten, dan krijg je een apart resultaat. De picknickmand wordt dan van een truttig ding ineens stoer.
Het is niet heel erg ingewikkeld om te vlechten. Je moet vooral weten hoe je de basis moet opzetten. Als je die eenmaal hebt kun je de rest van het geraamte gewoon invullen en ben je zo klaar. Het opzetten van het geraamte kost wel veel tijd. En waslijn is stroef, ik heb me een keer flink gesneden met het snijden van de tuinslang. Als je zit te vlechten voel je je eigenlijk een beetje een bordurende oma. Terwijl het wel fijn is om te doen, het is eigenlijk een constante herhaling van bewegingen, net als breien. Als de mand af is, is het zelfs jammer. Het geeft meer voldoening zelf iets in elkaar te zetten, dan gewoon een mand te kopen bij de Xenos.”

2006 Uitgeverij Snor. Naaien enzo, Handwerken voor snelle Henkies. ISBN 978-90-810917-1-8

25okt

Binnenin in Catalogus Graduation 2005

Eindexamencatalogus The Design Academy 2005

Tot een jaar of vijf zijn kinderen vooral geïnteresseerd in de buitenkant van hun lichaam. Daarna worden ze ook nieuwsgierig naar wat zich allemaal binnenin hun lichaam afspeelt. Ouders vinden het vaak lastig om hun kinderen uit te leggen hoe het lichaam precies werkt. Ik heb daarom kinderondergoed ontworpen dat werkt als een tweede huid. Van buiten zie je alleen contouren van botten. Het hartje, het meest speciale orgaan is op het ondergoed geborduurd en zowel van buiten als van binnen zichtbaar. Aan de binnenkant zijn heldere tekeningen van de organen gezeefdrukt. Kinderen kunnen nu bij zichzelf ontdekken waar welke organen zitten. Via een bijsluiter met uitleg worden de ouders een handje geholpen.

27jan

Publicaties Digibell

Mijn Digibell is door Presenttime in productie genomen en wordt wereldwijd verkocht.

Diverse publicaties van Presenttime. Maar ook online vele recensies!

“Very stylish digital alarm clock with retro futuristic design, the clock is frequently a prop in science fiction movies, here’s a still from the film Moon (2009). The alarm clock has clear easy-to-read LED display, snooze function and battery backup if a power failure occurs. Supplied with transformer.

Materials: plastic, glass, metall.
Sizes: 100 x 170 x 90 mm
Producer: Karlsson
Design: Elke van Raamsdonk”