EFFoST Student of the Year Award 2016 design. 3D Printed plants to symbolize growth of the knowledge of the students.

 

Tijdens het 30ste “EFFoST International Congres” in Wenen werden 6  ”Student of the Year” awards uitgereikt aan veelbelovende studenten.
EFFoST is een non-profit organisatie en ondersteunt de verdere ontwikkeling van levensmiddelen wetenschap en technologie. De organisatie begeleidt levensmiddelenwetenschappers en technologen, foodbedrijven en Europese beleidsmakers om nieuwe technologieën en ontwikkelingen in te zetten in hun voordeel. Vanwege het 30-jarig bestaan van de stichting werd voor de awards gekozen voor een nieuwe vormgeving. Aangezien er met de prijs vooruitstrevende ideeën (op het gebied van levensmiddelenwetenschap en technologie) worden aangemoedigd, ben ik op zoek gegaan naar innovatieve awards. En kwam uit op 3D printen. 

De “Student of the Year Award” is een aanmoedingingsprijs voor PhD en MSc studenten die een veelbelovend onderzoek hebben ingediend. De kiemplantjes symboliseren de groei van de studenten. Dat wat ze doormaken en hoe zij ontspruiten tot volwaardige wetenschappers. In mijn ontwerp heb ik de plantjes in drie groeistadia ontworpen. Het kleinste plantje is de derde prijs. De winnaar van de eerste prijs kreeg het meest ontwikkelde kiemplantje.

De plantjes zijn SLS geprint in 3D en vervolgens groen gekleurd. De 3D prints zijn geplaatst op een Douglas houten blok, waarin teksten laser-gegraveerd zijn.

 

Ontwerp: Elke van Raamsdonk
3D tekeningen: Geert van Uffelen
3D Print: Oceanz
Hout: Samosa ontwerp op maat