EFFoST Science to Society Award design. Abstract representation of a cel structure printed in 3D SLS technique.

Tijdens het 30ste “EFFoST International Congres” in Wenen werd de ” Science to Society Award” uitgereikt aan Dr. Jürgen Lucas.
EFFoST is een non-profit organisatie en ondersteunt de verdere ontwikkeling van levensmiddelen wetenschap en technologie. De organisatie begeleidt levensmiddelenwetenschappers en technologen, foodbedrijven en Europese beleidsmakers om nieuwe technologieën en ontwikkelingen in te zetten in hun voordeel. Vanwege het 30-jarig bestaan van de stichting werd voor de awards gekozen voor een nieuwe vormgeving. Aangezien er met de prijs vooruitstrevende ideeën (op het gebied van levensmiddelenwetenschap en technologie) worden aangemoedigd, ben ik op zoek gegaan naar innovatieve awards. En kwam uit op 3D printen. 

De “Science to Society Award” geeft erkenning aan individuen of organisaties die een essentiële bijdrage leveren aan het verbeteren van begrip en waardering voor de waarde van levensmiddelenwetenschap en -technologie voor de samenleving. De bol symboliseert een wereldbol en is tegelijkertijd een abstracte weergave van de structuur van een cel, de bouwsteen van veel levensmiddelen. De bol is van Alumide, in 3D geprint. De print is geplaatst op een eikenhouten blok, waarin teksten laser-gegraveerd zijn.

 

Ontwerp: Elke van Raamsdonk
3D tekeningen: Geert van Uffelen
3D Print: Oceanz
Hout: Samosa ontwerp op maat