Hoi! Ik ben Elke

OVER ELKE

Design Academy Eindhoven

Mijn studie productvormgeving heb ik gevolgd aan de Design Academy in Eindhoven. Ik leerde conceptueel denken en na grondig markt- en materiaalonderzoek een idee omzetten naar prototypes en producten. Tijdens mijn studie werd mijn ontwerp voor een wekker in productie genomen door Karlsson, van Presenttime. De Digibell is wereldwijd verkocht tot 2015. In 2005 studeerde ik af bij de richting Man and Well-being met kinderondergoed en eetgereedschap.

Grafisch ontwerp

Na mijn afstuderen heb ik voor het 4 en 5 mei Comité in Wageningen gewerkt en werd ik productontwerpster bij the Dynamic Product Factory in Kranenburg.
Tussen 2000 en 2005 was ik verantwoordelijk voor alle drukwerk van mijn studentenorkest Quadrivium in Eindhoven en vervolgens ook bij studentenorkest De Ontzetting in Wageningen tot 2013.

Product vormgeving

Bij Quantex in Arnhem was ik product design manager en daarna bij Pi Development in Loenen. In 2015 startte ik een eigen ontwerpbureau; Studio 2iDs. We werkten aan de nieuwste collectie Alpina kinderfietsen voor 2017. Bij Keola werkte ik onder meer de branding en vormgeving voor Elon e-bikes uit in 2017. Sinds 2018 werk ik freelance en maak ik voor thermoCet ontwerpen voor sfeerhaarden op gas en verzorg ik alle styling en marketing voor het merk Trimline Fires.

Competenties

Ik heb veel ervaring opgedaan in het vertalen van wensen naar concrete productideeën, zowel in 2D als 3D en daarbij passende presentatiemethodes (zowel online als offline). Adobe Creative Suite, productmanagement en samenwerking met internationale partners zijn voor mij bekend terrein.

Freelance

Ik werk freelance voor uiteenlopende opdrachtgevers. Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact met me op!

Elke van Raamsdonk, productvormgeefster

Mag ik je misschien nog iets vragen?